Alapítványaink

Alapítványaink

Kedves Szülők!

A személyi jövedelemadó meghatározott részének az adózó rendelkezése szerinti felhasználásáról szóló 1996. évi CXXVI. Törvénynek köszönhetően lehetőség van arra, hogy magánszemélyek személyi jövedelemadójuk 1%-át felajánlják egy közhasznú tevékenységet folytató alapítvány, így iskolánk, alapítványai részére.


Hogyan lehet az 1 százalékról rendelkezni?

A rendelkező nyilatkozat benyújtható:

  • a személyi jövedelemadó-bevallással együtt (ügyfélkapun keresztül elektronikusan, postai úton, vagy a NAV ügyfélszolgálatain személyesen),
  • e-SZJA online kitöltő felületen ügyfélkapus regisztráció esetén elektronikus úton, vagy ügyfélkapus regisztráció nélkül postai úton,
  • munkáltatói adómegállapítás esetén lezárt borítékban leadva a munkáltatónak, (Fontos, hogy a lezárt borítékon rajta legyen az adóazonosító jele, a leragasztás helyén pedig az aláírása!)
  • a bevallástól elkülönülten, közvetlenül a NAV-hoz
  • Határidő: 2019. május 20-ig 

- a 17EGYSZA jelű nyomtatványon (ügyfélkapun keresztül elektronikusan, vagy postai úton, vagy a NAV ügyfélszolgálatain személyesen, ez esetben lezárt, adóazonosító jellel ellátott borítékban).

-a 17EGYSZA jelű nyomtatvány adattartalmával egyező nyilatkozati lapként, önállóan lezárt, adóazonosító jelével ellátott postai borítékban (postán vagy a NAV ügyfélszolgálatain személyesen).

Alapítványunk anyagi támogatást ad többek között:

- iskolai és szabadidős programok megvalósításához (szakkörök, tanulmányi kirándulások, tanulmányi versenyek, kulturális programok, iskolai nyári tábor, sportprogramok, iskolai vetélkedők, hagyományőrző rendezvények), melyek színesítik az iskola tanulóinak életét, az élményeken keresztül játszva tanítanak.

- az iskola otthonossá tételét segítő tárgyi eszközök (sporteszközök, könyvtári könyvek, stb) beszerzéséhez.

Továbbra is szeretnénk tanulóink oktatásának színvonalát megtartani, emlékezetessé tenni az idejáróknak az iskolában eltöltött időt, ezért bízunk abban, hogy idén is többen tudják személyi jövedelemadójuk 1%-ának felajánlásával segíteni az iskola alapítványainak munkáját.

Az iskola közössége nevében köszönetet mondunk azoknak, akik eddig is nekünk adták adójuk 1%-át,valamint köszönjük a további támogatásokat.

A nyomtatvány az alábbi linken is 1 kattintással letölthető:


Minden egyes felajánlást köszönettel fogadunk!

Alapítványaink


"József Attila úti Óvodáért" 

Alapítványt adószám:    18819834-1-15 

Cím: 4900 Fehérgyarmat, Sport út 22.


"Szatmár Utánpótlás Sportegyesület" 

Alapítványt adószám:    18795134-1-15   

 Cím: 4900 Fehérgyarmat, Sport út 22.